Баночка ароматного джему з вітамінної та корисної ягоди, відкрита взимку, допоможе при застуді і нагадає про сонячне літо. А коли в нього додасте бадьян і ягоди ялівцю – ви отримаєте і пряний аромат. Джем будемо готувати з додаванням желатину, це додасть густоту заготівлі, і її буде зручно використовувати у випічці.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Желатин харчовий – 25 гр.
- Цукор-пісок – 0,7 кг
- Бадьян – 3 зірки
- Ялівець – 10 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати джем з чорної смородини на зиму. Для джему краще вибирати ягоди, з тонкою шкіркою. Переберіть смородину від сміття і промийте. Якщо на ягоді є присохщие листочки – замочіть на 10 хв. в холодній воді. Обсушіть смородину.
Пересипте ягоди в тару, в якій будете варити і всипте до неї цукор. Якщо любите джем якнайсолодше – візьміть цукру 1:1 до ягоді.
Акуратно змішайте цукор з ягодами дерев’яною лопаткою і залиште на 2-3 години, щоб ягоди пустили сік.
Поставте ємність з ягодою на невеликий вогонь і, перемішуючи періодами, нагрівайте джем.
Коли джем спокійно покипить 5 хвилин, покладіть в нього прянощі.
Варіть ще 15 хвилин, помішуючи.
Коли з’являється пінка – забирайте її. Можете зібрати її в тарілку і подати до найближчого чаювання, а ось закочувати її не можна.
Желатин залийте водою заздалегідь і дайте набрякнути відповідно до інструкції на пачці, приблизно на 1 годину.
Повинна вийти желейна прозора консистенція.
Желатин не можна кип’ятити, тому його вводите в джем, коли він зварений і трохи охолов 10 хвилин. Перемішайте джем, щоб желатин розподілився по всій масі.
Джем на вигляд зараз рідкий, але коли він охолоне – обов’язково загусне. Відразу розкладіть джем з сухим стерильним банкам і закупорьте. Банки переверніть і накрийте рушником до повного охолодження (близько 5 годин), потім перемістіть в холод.
Приємного апетиту! І будьте здорові!
Варення з чорної смородини Джем з чорної смородини Джеми Чорна смородина на зиму