Перед вами простий і доступний рецепт приготування малинового джему, не використовуючи при цьому термічну обробку ягід. Готується такий джем швидко всього з двох інгредієнтів – власне малина і цукровий пісок. В малиновому джемі, приготованим даними способом, зберігається максимум корисних речовин.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати джем з малини без варіння? Ягоди слід перебрати. Якщо є брудні, то можна сполоснути їх у воді.

Малину пересипаємо в чашу блендера і перетираємо до стану пюре.

Далі отриману ягідну масу слід перетерти через сито.

В отриману однорідну малинову суміш додаємо необхідну кількість цукрового піску. Після перетирання малини стало менше, ніж обсяг цукрового піску – так і повинно бути, зменшувати кількість цукру немає необхідності. Малину ретельно перемішуємо з цукровим піском. Як варіант – можна прогріти ягідну масу на водяній бані, щоб швидше розчинився цукор. Але, як показує практика, через час цукрові кристали розчиняться самі по собі.

Готовий джем перекладаємо в стерилізовані банки, закриваємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник. Зберігається джем з малини без варіння довго, важливо лише дотримуватися необхідний для неї температурний режим (тримати в холоді).

Приємного вам чаювання!

Варення Варення з малини Варення з малини без кісточок Малина без варіння з цукром на зиму Малина на зиму Повидло з малини