Малиновий джем п’ятихвилинка – смачний малиновий джем швидкого приготування, завдяки чому ягода зберігає свої корисні властивості, колір і аромат. Агар-агар надає джему більш густу консистенцію. Саме завдяки агар-аґару джем не потребує тривалому уварюванні і ідеально підходить як для чаювання, так і в якості начинки для різноманітних десертів.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Малина – 800 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Лимонна кислота – 0,3 ч. л.
- Агар-агар – 20 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати джем з малини з агар-агаром? Смачну стиглу малину перебираємо від гілочок і промиваємо в друшляку під слабким струменем води, щоб ягода не втратила свою форму. Після цього залишаємо ягоду в друшляку, щоб стекла вся вода.
Викладаємо ягоди в каструлю з товстим дном, додаємо цукор і лимонну кислоту.
Ставимо каструлю з ягодою на повільний вогонь. Поступово каструля почне нагріватися, ягоди пустять сік і почне розчинятися цукор. Не забувайте час від часу помішувати вміст.
Коли джем почне закипати – додаємо в нього агар-агар (перед тим, як додавати агар-агар, прочитайте інструкцію на упаковці, де вказано як саме додавати агар-агар в рідину, іноді потрібно попередньо розчинити його в невеликій кількості рідини).
Добре перемішуємо, щоб весь агар-агар рівномірно розподілився по всій ягідної маси. Проварюємо джем 5-6 хвилин і знімаємо з вогню.
Гарячий джем розкладаємо по стерилізованим скляних баночках. У гарячому вигляді він ще зовсім рідкий, але після повного остигання він придбає необхідну консистенцію.
Банки з джемом перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Після того, як джем повністю охолов, прибираємо його в темне прохолодне місце. Ароматний і яскравий малиновий джем з агар-агаром готовий, можна приступати до дегустації, приємного апетиту!
Варення з малини п'ятихвилинка Джеми Конфітюр з малины Малина на зиму Повидло з малини