Джем з малини з желатином – це солодка ягідна маса, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Желатин робить консистенцію джему більш густий, завдяки чому ароматний малиновий джем підходить як для чаювання, так і для вживання в якості начинки в пироги та різноманітні десерти, а пюрирование ягід, робить текстуру малинового джему більш ніжною і повітряної.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,4 кг
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати джем з малини з желатином легко! Стиглу малину перебираємо від гілочок, кладемо в друшляк і промиваємо під струменем прохолодної води. Залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вода і перекладаємо малину в каструлю з товстим дном.
Засипаємо малину цукром і залишаємо на 3-4 години, щоб малина пустила сік, а цукор розчинився.
Потім за допомогою заглибного блендера пюрируем ягоди.
Каструлю з малиновим пюре ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння, не забуваючи постійно помішувати джем дерев’яною ложкою.
Після того, як джем закипів, знімаємо з нього піну, що утворилася, зменшуємо вогонь до мінімального і залишаємо джем варитися 15-20 хвилин.
Желатин насипаємо в невелику ємність.
Розбавляємо желатин невеликою кількістю холодної малинового пюре, добре перемішуємо і відправляємо в каструлю з джемом. Все добре перемішуємо, щоб желатин розподілився по всій масі. Кип’ятимо джем 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
Гарячий джем розливаємо по стерилізованим баночках, закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном.
Залишаємо їх до повного остигання, після чого прибираємо в темне місце для зберігання.
Варення з малини Варення з малини без кісточок Желе з малини без кісточок Желе з малини з желатином на зиму