Малина і абрикоси містять багато природного згущувача, тому варення з них виходить густе, як конфітюр (можна різати ножем), і ароматне. Для приготування якісного варення береться на 1 кг малини, ½ кг абрикосів і 1,5 кг цукру.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Малина – 1 кг
  • Абрикоси – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з абрикосів і малини? Ягоди малини акуратно переберіть, видаляючи чашолистки і сміття, і промийте водою. Чистий садову малину можна не промивати. Ягоди помістіть в каструлю для варіння варення і на ніч засипте розрахованим кількістю цукру.

на Ранок ягоди з цукром перемішайте дерев’яною ложкою і помістіть каструлю на середній вогонь. Поваріть малину, знімаючи пінку з поверхні, на маленькому вогні протягом 15 хвилин від початку кипіння. За цей час промийте абрикоси. Видаліть кісточки з усіх плодів і наріжте абрикоси на невеликі шматочки, так вони будуть краще поєднуватися з ягодами малини.

Через 15 хвилин кипіння малини додайте в каструлю нарізані абрикоси і все ложкою перемішайте. Варіть малину з абрикосами на невеликому вогні протягом 35-40 хвилин, поки варення не загусне. Не забувайте його періодично помішувати.

Приготоване варення з абрикосів і малини расфасуйте в стерильні сухі банки і щільно закупорьте. Остигле варення перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного чаювання!

Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Варення з малини Королівське варення з абрикосів