Джем з полуниці подобається практично всім. Він ідеально підходить для подачі млинчиків, оладок, сирників, прикрасить рум’яні тости з білого хліба, підкреслить будь-яку випічку ягідними нотками, піде для прошарку тортів. Варіантів застосування ласощі – не злічити. Важливий момент – джем повинен бути густим. Полуниця досить водяниста сама по собі, тому для желювання в варення додамо агар-агар. Саме він допоможе досягти потрібної консистенції без тривалого уварювання.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Агар-агар – 3 ч. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати джем з полуниці з агар-агаром на зиму просто! Полуницю перебираємо, видаляємо дефектні екземпляри.
Підготовлені ягоди добре промиваємо в проточній воді, чашолистки видаляємо. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути, помістивши їх на чисте сухе рушник.
Обсушену полуницю поміщаємо в глибоку ємність, засипаємо цукровим піском, перемішуємо. Заглибним блендером подрібнюємо ягоди з цукром до стану пюре.
Переливаємо отримане пюре в глибоку каструлю (при закипанні маса буде сильно пінитися і збільшуватися). Ставимо на плиту і доводимо пюре до кипіння. Варимо при помішуванні двадцять хвилин.
Агар-агар в окремому посуді ретельно змішуємо з водою кімнатної температури. Отриману суміш вливаємо в кипляче варення, перемішуємо і продовжуємо варіння ще сім-десять хвилин.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо готовий гарячий джем, закручуємо сухими кришками.
Охолоджені банки ставимо в прохолодне темне місце на зберігання. Поки гаряче варення, воно буде рідким, після остигання джем помітно загусне.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці з агар-агаром Джеми Желе на зиму Повидло з полуниці Полуниця на зиму