найпопулярнішим в приготуванні джемом є полуничний, він завжди виходить ароматним і ніжним, але найчастіше рідким по консистенції. Часто полуницю міксують з якою-небудь ягодою, яка доповнює її смакові якості і підкреслює її аромат. Наприклад, полуниця чудово поєднується з черешнею, яка додає ягід полуниці приємний аромат черешні, а за рахунок великого вмісту природного пектину джем з черешнею виходить більш густим.
Інгредієнти: на 2 л.
- Полуниця – 1,1 кг
- Черешня – 1,2 кг
- Цукор-пісок – 1,8 кг
Процес приготування:
Як почати готувати джем з полуниці з черешнею? Полуницю викладаємо в друшляк і промиваємо під струменем прохолодної проточної води. Після цього залишаємо в друшляку ягоди на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Потім у ягід видаляємо чашолистки.
Черешню також викладаємо в друшляк, промиваємо під струменем теплої проточної води і залишаємо в друшляку, щоб стекла вода. Після чого у ягід видаляємо хвостики.
Потім за допомогою машинки, шпильки або просто розламуючи ягоди, видаляємо з черешні кісточки.
Для приготування джему беремо велику емальовану ємність. У неї викладаємо полуницю і засипаємо половиною норми цукру.
Зверху на цукор викладаємо ягоди черешні і засипаємо їх цукром.
Ємність з ягодами залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 години, щоб ягоди пустили сік і трохи цукор розчинився.
Після того, як ягоди пустили сік, ємність ставимо на повільний вогонь і доводимо ягоди до кипіння. Потім знімаємо з ягід піну, що утворилася, перемішуємо їх дерев’яною ложкою і варимо протягом 15 хвилин і знімаємо з вогню.
Ягоди залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження на 4-5 годин. Після чого знову ставимо їх на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин. Таку процедуру проводимо 3-4 рази.
В останній раз після закипання варимо ягоди 10-15 хвилин і відразу ж розливаємо джем по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками. Варення залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо його в прохолодне темне місце на зберігання.
Ароматний і смачний джем з черешні з полуницею готовий, можна приступати до дегустації. Приємного апетиту!
Варення з полуниці Джем з полуниці Джем з черешні без кісточок на зиму Джеми Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму