Ягоди варяться близько 10 хвилин, після чого отриманий сік проціджують і відправляється назад в каструлю разом з цукровим піском. Після того як він увариться, желе розливають по банках і закочується.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Брусниця – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з брусниці без желатину на зиму? Брусницю добре перебираємо, позбуваючись можливо гнилих ягід, перекладаємо на друшляк, ретельно промиваємо під проточною водою і відправляємо їх в підходящу каструлю з товстим дном.

Трохи тиснемо ягоди товкачкою, щоб вони пустили сік.

Вливаємо в каструлю склянку питної води і варимо на невеликому вогні близько 10 хвилин.

Отриманий брусничний сік проціджуємо через марлю або сито. Переливаємо назад в каструлю і ставимо на вогонь.

Додаємо цукровий пісок і варимо на середньому вогні. Періодично знімаємо піну, що утворюється. Знімаємо з плити, коли сік увариться до 2/3 від початкової маси.

Розливаємо желе по заздалегідь промитим банкам і щільно закриваємо. Даємо вмісту повністю охолонути і відправляємо в придатне для зберігання місце. Відкриваємо взимку і насолоджуємося корисним і дуже смачним блюдом. Приємного апетиту!

Джеми Желе на зиму