За цим рецептом ви можете заготовити на зиму полуничний компот без цукру. Цей напій в даний час користується великою популярністю. Заготівля недорога, малосладкая і з насиченим ароматом і смаком. Компот призначається всім прихильникам ПП і людям з цукровим діабетом. Готується полуничний компот зі стерилізацією.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця 400 гр.
  • Вода питна – 0.6 – 0.8 л.

Процес приготування:

Готувати компот з полуниці без цукру просто! Для приготування компоту без цукру виберіть ягоди середніх розмірів і не перезрілі, інакше вони втратять форму в компоті. Помістіть їх в друшляк і акуратно, щоб не пошкодити, промийте холодною водою.

У промитих ягід видалити чашолистки.

Банки для компоту промийте теплою водою з содою та будь-яким зручним для вас способом стерилізуйте.

В стерильні банки розкладіть підготовлені ягоди, заповнюючи їх майже до верху (скільки поміститься).

В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду з розрахунку 0,5 л на банку.

залийте Окропом полуницю в банках і накрийте їх прокип’яченими кришками.

Компот з полуниці стерилізуйте в окремій каструлі, застеливши її дно рушником. Стерилізуйте літрові банки протягом 15 хвилин від початку кипіння води в каструлі і на невеликому вогні, щоб вода в каструлі кипіла помірно.

Потім компот відразу закатайте. Банки переверніть на кришки і накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот перенесіть на зберігання в темне місце.

Вдалих заготовок!

Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці Компот з полуниці на 2-х літрову банку Компот з полуниці на зиму Компоти