Солодкий і ароматний джем з полуниці можна подавати до чаю, а також додавати в пироги і пиріжки. Додавання желфикса зробить ласощі густим без тривалого процесу приготування.
Інгредієнти: на 2 л.
- Полуниця – 2 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Желфикс – 2 пакета
Процес приготування:
Як приготувати джем з полуниці з желфиксом? Ягоди ретельно перебираємо, позбавляє від хвостиків і промиваємо під водою. Потім залишаємо полуницю обсихати.
Цукор висипаємо в окрему ємність, додаємо до нього желфикс і рівномірно перемішуємо.
В чисту полуницю засипаємо цукор з желфиксом. Ретельно і акуратно перемішуємо, щоб ягоди не раздавились раніше часу.
Вміст переставляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити 5 хвилин на помірному вогні. Постійно перемішуємо і стежимо, щоб не пригоріло.
Розливаємо джем з чистим і стерилізованим банкам.
Ласощі закриваємо кришками і перевертаємо. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.
Після чого полуничний джем готовий. Зберігати слід у прохолодному місці.
Варення з полуниці Джеми Желе з полуниці Желе на зиму Повидло з полуниці Полуниця на зиму