Солодкий і ароматний джем з полуниці можна подавати до чаю, а також додавати в пироги і пиріжки. Додавання желфикса зробить ласощі густим без тривалого процесу приготування.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Полуниця – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Желфикс – 2 пакета

Процес приготування:

Як приготувати джем з полуниці з желфиксом? Ягоди ретельно перебираємо, позбавляє від хвостиків і промиваємо під водою. Потім залишаємо полуницю обсихати.

Цукор висипаємо в окрему ємність, додаємо до нього желфикс і рівномірно перемішуємо.

В чисту полуницю засипаємо цукор з желфиксом. Ретельно і акуратно перемішуємо, щоб ягоди не раздавились раніше часу.

Вміст переставляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити 5 хвилин на помірному вогні. Постійно перемішуємо і стежимо, щоб не пригоріло.

Розливаємо джем з чистим і стерилізованим банкам.

Ласощі закриваємо кришками і перевертаємо. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.

Після чого полуничний джем готовий. Зберігати слід у прохолодному місці.

Варення з полуниці Джеми Желе з полуниці Желе на зиму Повидло з полуниці Полуниця на зиму