Ароматний, смачний джем з дачних фруктів повинен приготувати кожен, адже це найкраща намазки на хліб, начинка пиріжків і просто відмінна альтернатива купівельними солодощів. А поєднання солодких яблук і цитрусових – це давно вже класика жанру, улюблена всіма.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Ранетки (очищені) – 1 кг
- Апельсин – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з ранеток з апельсином на зиму. Почнемо з підготовки інгредієнтів: фрукти ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників, відміряємо потрібну кількість цукрового піску і кип’яченої води.
Ранетки очищаємо від шкірки і видаляємо серцевину разом з кісточками, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в каструлю з товстим дном і емальованим покриттям.
З допомогою дрібної терки, знімаємо цедру з апельсинів, не зачіпаючи білої оболонки. Одержану цедру відставляємо в сторону, вона нам знадобиться трохи пізніше.
Далі, з цитрусових, знімаємо білу шкірку і довільно нарізаємо невеликими шматочками, виймаємо кісточки.
Підготовлені апельсини перекладаємо в посуд до яблук.
Фрукти засипаємо 1 кілограмом цукру і заливаємо водою.
Відправляємо тару на вогонь і варимо на повільному вогні протягом 20-25 хвилин до м’якості.
Розм’якшені плоди перебиваємо до консистенції пюре за допомогою заглибного блендера.
До напівготового джему додаємо заздалегідь підготовлену цедру апельсина, ретельно перемішуємо і повертаємо на плиту, знову варимо близько 20 хвилин.
Готове ласощі розливаємо (джем рідкий тільки поки гарячий) за заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо. Залишаємо на столі до повного охолодження і потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Джеми