Коли набридли банальні рецепти з використанням яблук, а рік видався врожайним – раджу приготувати густий желеподібний джем з райських яблучок з додаванням кориці, яка додасть страві дуже приємний аромат.
Інгредієнти: на 1.6 л.
- Ранетки (очищені) – 3 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий – 3 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати джем з ранеток з желатином на зиму? Для цього рецепта краще брати дуже стиглі яблука. Як правило, такі плоди самі падають з гілок. Промиваємо, видаляємо плодоніжки і всі пошкоджені місця.
Так як ми готуємо джем, а не варення, необхідно повністю зняти шкірку, поділити фрукт на чотири частини і позбутися від серцевини разом з кісточками. Нарізані продукти складаємо в каструлю відповідного розміру з емалевим покриттям, щоб уникнути пригорання.
Підготовлений інгредієнт засипаємо цукром-піском і додаємо 100 мл кип’яченої води, відправляємо на плиту.
Доводимо до кипіння і зменшуємо полум’я, не забуваємо знімати образовывающуюся пінку.
Приблизно через півтори години, ранетки повністю розваряться і тепер саме час додати три столові ложки желатину і одну чайну ложку кориці для аромату. Ретельно перемішуємо для рівномірного розподілу желатину.
Готову масу знімаємо з плити і охолодити до кімнатної температури.
Саме час простерилізувати банки – робити це можна будь-яким зручним для вас способом.
Готовий джем розливаємо по підготовленій тарі і закатуємо. Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!
Джеми Желе на зиму