Апетитний десерт, який чудово виглядає на святковому столі. Крім того, прекрасно підійде вишневе желе до дитячого свята або романтичної вечері. І, незважаючи на тривалість приготування, десерт готується досить легко. Спробуйте!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Вершки – 150 гр.
  • Вода – 600 гр.
  • Вишня – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Кориця – 1 гр.

Процес приготування:

Готувати желе з замороженої вишні з желатином легко! Зберіть всі інгредієнти для приготування желе і викладіть їх на стіл. Із вказаного в рецепті кількості ви отримаєте приблизно 4 порції желе.

В ста мілілітрах води розведіть желатин, щоб він набух.

Решту півлітра води влийте в сотейник, щоб приготувати сироп.

У воду покладіть вишню. Її можна не розморожувати заздалегідь.

Далі всипте у воду з вишнею корицю. Вона чудово поєднується зі смаком вишні, однак зробить ваше желе непрозорим.

В сотейник всипте цукровий пісок. Можете додати більше цукру, якщо ви дуже любите солодке.

Сотейник поставте на плиту і доведіть вишню до кипіння, після чого увімкніть вогонь і залиште каструльку на деякий час.

Желатин розпустіть в мікрохвильовій печі або на плиті, також можна скористатися водяний лазнею. Вершки в цей же час збийте з цукром і ваніліном, до помірного щільного стану. Додайте желатин – 1 столову ложку.

Вийшло суфле покладіть в келих і приберіть його в холодильник.

З допомогою сита процідіть вишневий сироп.

Желатин з сиропом з’єднайте і перемішайте.

Влийте желе в келих з суфле і приберіть в холодильник на кілька годин. Можете додатково прикрасити желе м’ятою або вишнею.

Приємного апетиту!

Желе з вишні Желе з вишні з желатином Желе на зиму