Стебла ревеню містить безліч корисних вітамінів, які дуже просто зберегти на зиму, заготовивши кілька баночок ароматного джему. Такі ласощі можна подавати до чаю, використовувати в якості начинок і навіть ліки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ревінь – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з ревеню на зиму легко! Корінці ревеню ретельно промиваємо і даємо їм обсохнути. Потім розрізаємо їх довжиною приблизно в 1-2 див.

Порізані корінці ревеню засипаємо цукром-піском і залишаємо на ніч, щоб ревінь пустив сік.

Тепер ставимо каструлю з ревенем і цукром на плиту і після кипіння, варимо ще 20 хв. на слабкому вогні. Даємо джему повністю охолонути і повторюємо процес варіння ще два рази.

Розкладаємо джем по банкам і добре закатуємо. Перевертаємо на кришечки і даємо повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Варення з ревеню Джеми Ревінь на зиму