Стебла ревеню містить безліч корисних вітамінів, які дуже просто зберегти на зиму, заготовивши кілька баночок ароматного джему. Такі ласощі можна подавати до чаю, використовувати в якості начинок і навіть ліки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ревінь – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з ревеню на зиму легко! Корінці ревеню ретельно промиваємо і даємо їм обсохнути. Потім розрізаємо їх довжиною приблизно в 1-2 див.
Порізані корінці ревеню засипаємо цукром-піском і залишаємо на ніч, щоб ревінь пустив сік.
Тепер ставимо каструлю з ревенем і цукром на плиту і після кипіння, варимо ще 20 хв. на слабкому вогні. Даємо джему повністю охолонути і повторюємо процес варіння ще два рази.
Розкладаємо джем по банкам і добре закатуємо. Перевертаємо на кришечки і даємо повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Варення з ревеню Джеми Ревінь на зиму