Фаршировані баклажани, запечені на мангалі, виходять дуже смачними і соковитими. Якщо хочете здивувати рідних і гостей на пікніку, то обов’язково приготуйте це апетитне і ситна страва! Сам рецепт простий, єдиний момент – необхідно буде повозитися з підготовкою баклажанів.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Баклажан – 8 шт.
- Бекон – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування фаршировані баклажани на мангалі. Баклажани промиваємо й обсушуємо. Для цієї страви краще використовувати плоди правильної форми – з такими зручніше працювати. Обрізаємо з двох сторін хвостики у кожного баклажана. Потім уздовж необхідно зробити глибокий надріз. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити цілісність плоду.
У кожен надріз додаємо сіль (по 1 ч. л.). Після цього складаємо баклажани в миску, злегка придавлюємо зверху тарілкою і залишаємо на 30 хвилин.
В цей час можна підготувати начинку. Бекон необхідно дрібно нарізати. Ріпчасту цибулю очистіть, подрібніть, покладіть в зручну ємність. Приправте цибулю сіллю і залийте сумішшю з води і оцту. Промаринуйте цибулю протягом півгодини.
Через деякий час вичищаємо з баклажанів сіль, а самі плоди злегка віджимаємо, щоб позбутися від виділився соку.
Цибулю витягуємо з маринаду. У кожен баклажан кладемо начинку у вигляді бекону і маринованої цибулі.
Для зручності приготування страви на мангалі, змочіть зубочистки у воді і з’єднайте краю ними баклажанів.
Фаршировані баклажани нанизуємо на шампури і відправляємо запікатися на вугіллі. Періодично перевертайте баклажани, щоб вони добре пропеклися з усіх боків.
Готове блюдо подавайте до столу в теплому вигляді, за бажанням можете прикрасити фаршировані баклажани свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту!
Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі