Нещодавно знайшла ще один рецепт незвичайною і дуже смачної закуски з баклажанів. Фаршировані баклажани по-корейськи неодмінно сподобаються любителям гострих закусок. Фаршировані баклажани будуть відмінним доповненням до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Морква – 300 гр.
- Баклажан – 1 кг
- Перець чилі – 7 шт.
- Часник – 1 головка
- Петрушка – 1 пучок
- Селера – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати фаршированих баклажанів на зиму по-корейськи, ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх за допомогою паперових рушників, обріжте кінчики і розріжте вздовж, але не до кінця. У каструлю наберіть води, посоліть, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Покладіть баклажани в каструлю і варіть приблизно 5 хвилин на повільному вогні після повторного закипання.
Відварені баклажани повністю остудіть і залиште приблизно на 30 хвилин, щоб зайва волога скла. Зверху можна встановити гніт. Приготуйте розсіл. У каструлю налийте літр води, додайте необхідну кількість кухонної солі, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зніміть з вогню і повністю остудіть розсіл.
Часник очистіть від лушпиння і промийте. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Підготовлені овочі натріть на дрібній тертці. Кілька зубчиків часнику залиште для маринаду.
Гіркий перець промийте, очистіть від насіння і серцевини, потім дрібно наріжте. Петрушку ретельно промийте і струсіть зайву вологу, нарубаєте гострим ножем.
В невеликій ємності з’єднайте всі подрібнені овочі і зелень, ретельно перемішайте.
Остиглі баклажани нафаршируйте начинкою.
Щоб начинка не випала, обмотайте баклажани ниткою і помістіть в ємність, у якій будуть маринуватися баклажани.
Листя селери ретельно промийте і викладіть поверх баклажанів, зверху додайте зубчики часнику.
Залийте розсолом, маринадом. Накрийте тарілкою і придавіть гнітом. Залиште на 3 доби при кімнатній температурі. Потім злийте маринад в каструлю, додайте столовий оцет і доведіть до кипіння. Банки і кришки вимийте і стерилізуйте. Викладіть баклажани в банки, залийте гарячим маринадом і помістіть в каструлю. Налийте теплої води по плечики банок.
Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і стерилізують 10 хвилин. Потім закрутіть кришками. Банки переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім перемістіть банки з баклажанами в прохолодне темне місце на зберігання. Гостру закуску з баклажанів подавайте на стіл, попередньо знявши нитку і нарізавши на шматки.
Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Гострі баклажани на зиму Овочеві салати без цукру на зиму Салати з баклажанів на зиму