Апетитна рибка, приготована на свіжому повітрі. Це ідеальне блюдо для сімейного відпочинку. Горбуша виходить дуже соковитою, ніжною, з легким димним ароматом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 500 гр.
  • Цибуля червоний – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сметана – 1 склянка
  • Лимон – 1 шт.
  • Приправа для риби – на смак
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Щоб приготувати філе горбуші у фользі на мангалі, лимон моєму і вичавлюємо сік в невелику чашу. А м’якоть викидаємо.

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

З’єднуємо лимонний сік з оливковою олією, подрібненим часником і цибулею, додаємо спеції для риби і нашатковану зелень.


Філе горбуші миємо, розрізаємо на шматочки і опускаємо їх в суміш з лимонного соку і масла. Викладаємо рибу на фольгу, виливаємо залишки суміші і загортаємо в конверт. Відправляємо його на мангал і готуємо на вогні 20 хв, потім перевертаємо решітку і тримаємо горбушу ще 10 хв.

За цей час приготуємо соус. Для цього змішаємо сметану, подрібнений волоський горіх і перець. Подаємо соус окремо разом з рибою.

Приємного апетиту!

Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Риба у фользі на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі