Апетитна рибка, приготована на свіжому повітрі. Це ідеальне блюдо для сімейного відпочинку. Горбуша виходить дуже соковитою, ніжною, з легким димним ароматом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 500 гр.
- Цибуля червоний – 2 головки
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сметана – 1 склянка
- Лимон – 1 шт.
- Приправа для риби – на смак
- Волоський горіх – 100 гр.
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Щоб приготувати філе горбуші у фользі на мангалі, лимон моєму і вичавлюємо сік в невелику чашу. А м’якоть викидаємо.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.
З’єднуємо лимонний сік з оливковою олією, подрібненим часником і цибулею, додаємо спеції для риби і нашатковану зелень.
Філе горбуші миємо, розрізаємо на шматочки і опускаємо їх в суміш з лимонного соку і масла. Викладаємо рибу на фольгу, виливаємо залишки суміші і загортаємо в конверт. Відправляємо його на мангал і готуємо на вогні 20 хв, потім перевертаємо решітку і тримаємо горбушу ще 10 хв.
За цей час приготуємо соус. Для цього змішаємо сметану, подрібнений волоський горіх і перець. Подаємо соус окремо разом з рибою.
Приємного апетиту!
Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Риба у фользі на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі