Особливість цього пирога полягає у використанні суміші житнього і пшеничного борошна при приготуванні тіста. Корж набуває характерний присмак і аромат, а начинка у такого пирога за своєю ніжною структурою нагадує пудинг.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Чорниця – 250 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Для приготування фінської чорничного пирога зі сметаною змішати в глибокій мисці два види борошна, цукор, сіль і масло, попередньо нарізане кубиками або тонкими пластинами.

З допомогою виделки або блендера перетріть всі інгредієнти до отримання розсипчастої крихти.

Потім додайте до отриманої суміші яйце і замішайте однорідне тісто.

Викладіть його в форму і руками розподіліть по дну і боків. Так як воно досить м’яке, попередньо розкачати і потім намагатися перекласти його буде незручно. Приберіть основу випікатися в духовку на 15 хвилин при температурі 180 С.

Тим часом для приготування начинки в глибокій мисці змішайте яйце і цукор. Злегка збийте на середній швидкості міксера до появи легкої піни. Чорницю промийте, відкиньте на друшляк і дайте воді повністю стекти. Краще зробити це заздалегідь і розкласти ягоди на рушник, щоб вони встигли просохнути.

Дістаньте корж з духовки і викладіть на нього ягоди рівномірним шаром. Акуратно залийте сметанную начинку.

Залиште випікатися пиріг у духовці при тій же температурі протягом 20 хвилин. Начинка повинна буде схопитися, а бортики стати золотисто-коричневого кольору.

Смачного!

Відкритий пиріг з чорницею Заливний пиріг Заливний пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з пісочного тіста Тісто для заливного пирога