Особливість цього пирога полягає у використанні суміші житнього і пшеничного борошна при приготуванні тіста. Корж набуває характерний присмак і аромат, а начинка у такого пирога за своєю ніжною структурою нагадує пудинг.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Житнє обдирне борошно – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Для начинки: –
- Чорниця – 250 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Для приготування фінської чорничного пирога зі сметаною змішати в глибокій мисці два види борошна, цукор, сіль і масло, попередньо нарізане кубиками або тонкими пластинами.
З допомогою виделки або блендера перетріть всі інгредієнти до отримання розсипчастої крихти.
Потім додайте до отриманої суміші яйце і замішайте однорідне тісто.
Викладіть його в форму і руками розподіліть по дну і боків. Так як воно досить м’яке, попередньо розкачати і потім намагатися перекласти його буде незручно. Приберіть основу випікатися в духовку на 15 хвилин при температурі 180 С.
Тим часом для приготування начинки в глибокій мисці змішайте яйце і цукор. Злегка збийте на середній швидкості міксера до появи легкої піни. Чорницю промийте, відкиньте на друшляк і дайте воді повністю стекти. Краще зробити це заздалегідь і розкласти ягоди на рушник, щоб вони встигли просохнути.
Дістаньте корж з духовки і викладіть на нього ягоди рівномірним шаром. Акуратно залийте сметанную начинку.
Залиште випікатися пиріг у духовці при тій же температурі протягом 20 хвилин. Начинка повинна буде схопитися, а бортики стати золотисто-коричневого кольору.
Смачного!