Фунчоза – це корейська скляна локшина, з якої можна приготувати смачну і апетитну закуску. Додамо креветки і смажені овочі і одержимо простий і ароматний делікатес. Рідні буде просто в захваті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Креветки Королівські – 500 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Перець чилі – за смаком
- Сіль морська – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати фунчозу по-корейськи з креветками, креветки королівські потрібно відварити в киплячій воді приблизно 5-7 хв
Овочі промиваємо. Болгарський перець розрізаємо на половину, вичищаємо насіння і видаляємо черешок. Потім нарізаємо його тонкими смужками.
Огірок натираємо на корейську тертку, якщо такої немає, то можна замінити її звичайною, але побільше.
Таким же чином підготуємо очищену моркву.
Фунчозу відварюємо в киплячій воді 2-3 хв. Зливаємо воду через друшляк.
З’єднуємо всі продукти в глибокій ємності, додаємо соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, мелений чилі і сіль. Перемішуємо і даємо страві трохи просочитися.
Приємного апетиту!
Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з морепродуктів Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом