Фунчоза – «скляна» локшина, яка не має якого-небудь певного смаку. Страви з фунчозы готують з гострими, яскраво вираженими спеціями і приправами. Пропоную приготувати фунчозу з печерицями.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фунчоза – 300 гр.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Кунжут – за смаком
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати фунчозу з грибами на сковорідці? Підготуйте необхідні продукти для фунчозы з грибами.
Морква вимийте і очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці (або на тертці для моркви по-корейськи. Болгарський перець помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю і шампіньйони обчистити, і цибулю наріжте тонкими півкільцями, печериці – великими шматочками. Часник очистіть від лушпиння, і подрібніть.
В глибоку сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю. Перемішайте і обсмажте кілька хвилин.
Додайте нарізані шампіньйони і обсмажте до повного випаровування рідини.
Викладіть підготовлені овочі в сковороду, ретельно перемішайте і тушкуйте до повної готовності кілька хвилин.
Додайте часник і кунжут.
Перемішайте, посоліть і поперчіть.
Влийте необхідну кількість соєвого соусу і добре перемішайте.
Фунчозу помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 3-5 хвилин, потім злийте її промити питною водою.
Приготовану рисову локшину переметите до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте приготоване блюдо.
Готову фунчозу розкладіть по порціях і насолоджуйтеся.
Приємного апетиту!
Фунчоза з грибами Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з печерицями