Любителів гарбуза, хоча і дуже корисного овоча, мало серед дорослих, не кажучи про дітей. З цього овоча можна приготувати простий і смачний десерт – гарбузово-банановий кекс. Тісто замішується на основі бананово-гарбузового пюре, що замінює суміш масла і яєць у звичайному кексі, і за смаком воно схоже на абрикосове. У вас вийде смачна домашня випічка до чаю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Гарбуз – 300 гр.
- Банан – 2 шт.
- Борошно – 2 склянки
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Ванільний цукор – 1 гр.
Процес приготування:
Готувати гарбузово-банановий кекс легко! Спочатку підготуйте всі продукти для випічки кексу, важливо, щоб вони були кімнатної температури.
Гарбуз наріжте на шматочки і відваріть до м’якості. В чаші блендера або кухонного комбайна подрібніть відварену гарбуз і банани до стану пюре.
В посуд для замішування тіста помістіть білки яєць, насипте цукор і збийте міксером до стійких піків. Потім до них перекладіть жовтки і насипте ванільний цукор. Змішайте кефір із содою.
Потім до збитим яйцям перелийте кефір і приготоване пюре. Борошно просійте на сито і порційно насипте до цієї рідкої основі тесту. Потім замісіть тісто до консистенції густої сметани. Кількість борошна визначайте самі, щоб тісто не вийшло густим.
Будь-яку форму для випічки намажте невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла. Замішане бананово-гарбузове тісто вилийте у форму.
Випікайте кекс у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 45-50 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою. Спечений гарбузово-банановий кекс на 15 хвилин обов’язково залиште в вимкненій духовці. Потім можете витягнути його з форми, декорувати по своєму смаку (наприклад, збитими вершками) і подавати до чаю.
Смачною і вдалою випічки!
Бананові кекси без вершкового масла Бананові кекси на кефірі Бісквітні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси без вершкового масла Кекси з сухофруктами Кекси на кефірі