Любителів гарбуза, хоча і дуже корисного овоча, мало серед дорослих, не кажучи про дітей. З цього овоча можна приготувати простий і смачний десерт – гарбузово-банановий кекс. Тісто замішується на основі бананово-гарбузового пюре, що замінює суміш масла і яєць у звичайному кексі, і за смаком воно схоже на абрикосове. У вас вийде смачна домашня випічка до чаю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 1 гр.

Процес приготування:

Готувати гарбузово-банановий кекс легко! Спочатку підготуйте всі продукти для випічки кексу, важливо, щоб вони були кімнатної температури.

Гарбуз наріжте на шматочки і відваріть до м’якості. В чаші блендера або кухонного комбайна подрібніть відварену гарбуз і банани до стану пюре.

В посуд для замішування тіста помістіть білки яєць, насипте цукор і збийте міксером до стійких піків. Потім до них перекладіть жовтки і насипте ванільний цукор. Змішайте кефір із содою.

Потім до збитим яйцям перелийте кефір і приготоване пюре. Борошно просійте на сито і порційно насипте до цієї рідкої основі тесту. Потім замісіть тісто до консистенції густої сметани. Кількість борошна визначайте самі, щоб тісто не вийшло густим.

Будь-яку форму для випічки намажте невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла. Замішане бананово-гарбузове тісто вилийте у форму.

Випікайте кекс у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 45-50 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою. Спечений гарбузово-банановий кекс на 15 хвилин обов’язково залиште в вимкненій духовці. Потім можете витягнути його з форми, декорувати по своєму смаку (наприклад, збитими вершками) і подавати до чаю.

Смачною і вдалою випічки!

Бананові кекси без вершкового масла Бананові кекси на кефірі Бісквітні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси без вершкового масла Кекси з сухофруктами Кекси на кефірі