Гарбузовий кекс не тільки дуже смачний, але ще і корисний десерт. Його можна подавати до будь-якого гарячого напою, а інгредієнти для приготування прості і є в кожному холодильнику, потрібно тільки запастися стиглої гарбуза.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 100 гр.
- Яйце – 2 – 3 шт.
- Волоський горіх – 120 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Імбир – 0.5 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати гарбузовий кекс з горіхами легко! Гарбуз моєму, очищаємо від шкірки, видаляємо насіння. Натираємо на дрібній тертці (можна подрібнити за допомогою блендера). Викладаємо в посуд, в якій будемо замішувати тісто.
В мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло протягом хвилини.
В миску з гарбузом розбиваємо 2 яйця, вливаємо молоко (в даному рецепті можна замінити на кефір), додаємо розтоплене вершкове масло і додаємо цукор. Все добре перемішуємо.
В отриману суміш додаємо пів склянки борошна і перемішуємо до однорідності.
В тісто засипаємо волоські горіхи.
Додаємо борошно і гашену оцтом соду.
Відразу після додаємо корицю та імбир.
Тісто ретельно перемішуємо, при необхідності можна додати ще трохи борошна. Тісто має бути по консистенції як густа сметана.
У змащену вершковим маслом форму викладаємо тісто і ставимо в розігріту до 170-180 ° духовку на 40 хвилин.
Готовність кексу визначаємо за допомогою дерев’яної шпажки.
Перед подачею посипаємо кекс цукровою пудрою і прикрашаємо волоськими горіхами. Приємного апетиту.
Гарбузове кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці