Гарбузовий кекс не тільки дуже смачний, але ще і корисний десерт. Його можна подавати до будь-якого гарячого напою, а інгредієнти для приготування прості і є в кожному холодильнику, потрібно тільки запастися стиглої гарбуза.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 100 гр.
  • Яйце – 2 – 3 шт.
  • Волоський горіх – 120 гр.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Імбир – 0.5 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати гарбузовий кекс з горіхами легко! Гарбуз моєму, очищаємо від шкірки, видаляємо насіння. Натираємо на дрібній тертці (можна подрібнити за допомогою блендера). Викладаємо в посуд, в якій будемо замішувати тісто.

В мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло протягом хвилини.

В миску з гарбузом розбиваємо 2 яйця, вливаємо молоко (в даному рецепті можна замінити на кефір), додаємо розтоплене вершкове масло і додаємо цукор. Все добре перемішуємо.

В отриману суміш додаємо пів склянки борошна і перемішуємо до однорідності.

В тісто засипаємо волоські горіхи.

Додаємо борошно і гашену оцтом соду.

Відразу після додаємо корицю та імбир.

Тісто ретельно перемішуємо, при необхідності можна додати ще трохи борошна. Тісто має бути по консистенції як густа сметана.

У змащену вершковим маслом форму викладаємо тісто і ставимо в розігріту до 170-180 ° духовку на 40 хвилин.

Готовність кексу визначаємо за допомогою дерев’яної шпажки.

Перед подачею посипаємо кекс цукровою пудрою і прикрашаємо волоськими горіхами. Приємного апетиту.

Гарбузове кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці