Великодні паски робить святковими «білосніжна шапочка» з кондитерської посипкою поверх цієї випічки, і кожна господиня хоче, щоб вона не липла до рук і не кришилась. Таку глазур вам пропонується приготувати на основі цукру, лимонного соку і желатину. Глазур застигає швидко, добре тримає форму і буде мати приємний лимонний смак.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Вода – 130 мл
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати глазур для паски, щоб не липла просто! Першим ділом відміряйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для приготування глазурі.
У посуд до желатину налийте трохи (30 мл) холодної води, перемішайте і залиште на 10 хвилин для набухання.
В невелику каструльку налийте решту води, насипте до неї цукор і поставте на невеликий вогонь. Цукор розмішайте до повного розчинення, і коли сироп закипить, вогонь вимкніть.
Потім у гарячий сироп перекладіть набряклий желатин і лопаткою перемішайте, щоб желатин максимально розчинився.
Потім міксером і на максимальній швидкості сироп з желатином збийте. Коли збита маса почне пінитися і збільшиться в об’ємі, налийте до неї сік лимона і збивайте ще протягом 3-8 хвилин, адже саме лимон робить глазур блискучою.
Приготовану глазур протягом 10 хвилин, остудіть, щоб вона стала більш густий, і нанесіть її на спечені паски.
частина глазурі можете додати трохи будь-якого ягідного соку для додання їй красивого відтінку.
Паски з глазур’ю декоруйте по своєму смаку і після його застигання можете подавати до святкового столу.
Смачною і вдалою випічки!