Рецепт глазурі на молоці для великодніх пасок заслуговує уваги, адже готується вона швидко, без яєць і барвників, має насичений білий колір і не кришиться при нарізці. Гладку поверхню глазурі робить крохмаль, а для ароматизації додається лимонна цедра, так як лимонний сік згортає молоко. Ця глазур виходить схожою на глазуроване покриття пряників в нашому дитинстві.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 4 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
Процес приготування:
Для приготування глазурі для паски з молоком і лимоном відміряйте вказане в рецепті кількість сухих інгредієнтів, просійте їх на сито, щоб текстура глазурі була однорідною, і пересипте їх в окремий посуд. Потім ложкою перемішайте.
Потім до цієї сухої суміші налийте молоко, тільки не холодну, а звичайної кімнатної температури. Ці інгредієнти добре перемішайте ложкою, щоб маса не містила грудочок.
Потім налийте до глазурі рослинне масло і ще раз перемішайте. Збивати глазур не треба, вона і так виходить густий і тягучою.
Лимон промийте і через дрібну тертку натріть цедру відразу в глазур, потім ще раз перемішайте. Лимонна цедра трохи офарбить глазур в жовтий колір і додасть їй приємний аромат лимона.
Приготовану глазур на молоці з лимоном нанесіть на поверхню остуженных пасок і декорують їх по своєму смаку. Застигає така глазур через 20 хвилин.
Смачною і вдалою випічки!