Така глазур дуже красиво виглядає на поверхні пасок – білосніжна, глянсовий, апетитна. Вона відмінно доповнює смак випічки своєю солодкістю з ноткою кислинки. Один недолік – при підсиханні і подальшому нарізуванні, вона може кришитися.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з цукрової пудри, білка і лимонної кислоти? Розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка. Жовток відкладаємо і не використовуємо, а білок кладемо в миску.

Просіваємо до нього цукрову пудру.

Включаємо міксер і починаємо збивати білок з пудрою. Домагаємося отримання білої, щільною, густої маси.

Маленьку щіпку лимонної кислоти розчиняємо окремо в одній чайній ложці теплої води, щоб кристали не залишилися цілими в білковій масі. Отриману рідину вливаємо до білків і продовжуємо збивати ще декілька хвилин. Маса повинна стати густу, щільну, почати формувати довгі піки за віночком.

Готовою глазур’ю покриваємо паски. Особливо добре з такою глазурі виходять «шапочки» на випічці.

Приємного апетиту!

Великодні паски без дріжджів Великодні паски без молока Глазур без желатину для паски Глазур для паски Глазур для паски з цукровою пудрою Глазур для паски з яйцем і цукром