Таку глазур для пасок, мабуть, можна назвати класичною. Готуємо її на базі яєчного білка з додаванням цукрового піску і лимонного соку. Маса виходить солодкої з легкою цитрусовою ноткою кислинки. Виглядає покриття з такої глазурі на готових куличах дуже ошатно. Верхній шар маси підсихає, а всередині глазур залишається пластичною. При нарізуванні покриття практично не кришиться. Однак, якщо нанести глазур занадто тонко, то вона висохне до хрускоту і буде легко ламатися. Тому при прикрасі пасок намагаємося підібрати оптимальну товщину шару.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лимонний сік – 1 – 2 ч. л.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 200 – 250 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з цукру і білка з лимоном? Готуємо інгредієнти. Лимонний сік краще використовувати натуральний свіжовичавлений, кісточки при попаданні видаляємо. Відміряємо потрібну кількість цукрової пудри.
Яйця розбиваємо і ділимо на жовтки і білки.
Білки поміщаємо в миску і збовтуємо їх виделкою до утворення пінки з великими бульбашками.
До отриманої пені висипаємо половину від усього обсягу цукрової пудри, перемішуємо до однорідності.
Буде помітно, що маса стає більш світлою і густий.
В отриману масу вливаємо лимонний сік і ще раз перемішуємо.
Тепер висипаємо залишилася цукрову пудру і досягаємо бажаної густоти. Готову глазур повинна вийти досить густий, щоб її можна було розподіляти по поверхні пасок, і при цьому щоб вона не розтікалася. Можливо, цукрової пудри знадобиться більше, ніж зазначено в рецепті, так як яєчні білки можуть бути різного обсягу.
В кінці приготування можна підфарбувати глазур парою крапель гелевого барвника.
Готовою глазур’ю відразу покриваємо поверхню пасок. Маса досить швидко засихає, тому не зволікаємо. Залишаємо вироби на столі, щоб глазур підсохла.
Смачного!