Пропонуємо приготувати смачну желатинову глазур для великодніх пасок і не тільки. Маса виходить дуже зручною в роботі – пластичною, однорідною, слухняною. Після застигання глазур формує нелипким, гладке покриття, яке не кришиться і не обсипається.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Желатин харчовий – 1 ч. л.
- Вода – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимонний сік – 12 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з желатином, щоб не обсипалася? У миску кладемо желатин і заливаємо його двома столовими ложками холодної води (із загальної кількості). Залишаємо на п’ять-сім хвилин для набухання.
Для приготування цукрового сиропу у вогнетривкий посуд додаємо цукровий пісок, додаємо ванілін і вливаємо воду, що залишилася. Перемішуємо.
Ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння при помішуванні. Довго кип’ятити не потрібно: важливо, щоб цукрові кристали розчинилися, і сироп став гарячим. Знімаємо сироп з плити, вливаємо лимонний сік, перемішуємо.
У гарячий сироп кладемо замочений желатин. Добре перемішуємо.
Починаємо збивати сироп з желатином міксером на високій швидкості. Працюємо приблизно три-чотири хвилини. Маса почне густіти, ставати біліше.
Готовою глазур’ю покриваємо паски.
Така глазур досить швидко застигає. Якщо ви ще не встигли покрити паски, можна розтопити глазур на водяній бані.
Смачного!