Гнізда з макаронів з фаршем в мультиварці – чудовий варіант для смачного і ситного обіду або вечері. Яскраві і красиві гнізда також можна подати в якості основного блюда на святковий стіл. Блюдо виходить досить соковитим і ароматним.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Гнізда з макаронів – 7 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Часник – 2 зуб.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування гнізд з макаронів з фаршем в мультиварці. Насамперед підготуйте макаронні вироби. Замість гнізд також можна використовувати спагетті. Але тоді їх потрібно попередньо відварити в підсоленій воді.
Потім підготуйте фарш. Якщо будете використовувати заморожений фарш, то попередньо його потрібно розморозити. Якщо ж немає готового фаршу, то ретельно вимийте м’ясо, потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте на середні шматочки, а потім пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна.
Підготовлений фарш посоліть, додайте чорний мелений перець і спеції за смаком.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес і додайте у фарш. Слідом розбийте в фарш куряче яйце.
Кріп ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи.
Підготовлену зелень кропу подрібніть гострим ножем.
Подрібнений кріп додайте у фарш. Трохи кропу залиште для прикраси.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою.
Очищений ріпчасту цибулю подрібніть гострим ножем.
Половину подрібненого ріпчастої цибулі додайте у фарш.
Ретельно перемішайте фарш руками і відбийте.
В невелику ємність викладіть томатну пасту.
Потім додайте вказане в рецепті кількість питної води, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Морква добре промийте під холодною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
В чашу мультиварки налийте невелику кількість рослинного масла. Встановіть на панелі приладу режим «Смаження», час приготування – 10 хвилин.
Потім викладіть натерту моркву і трохи обсмажте. Періодично помішуючи силіконової лопаткою.
Потім викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і, періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.
Потім влийте приготований томатний соус.
Ретельно перемішайте.
В приготовлену підливу викладіть макаронні вироби.
З допомогою столової ложки в кожне гніздо викладіть приготований фарш, рівномірно розподіливши його.
Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте зверху гнізда з фаршем.
Потім присипте залишеним подрібненим кропом. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберіть режим «Випічка» або «Гасіння», встановіть час приготування – 45 хвилин. Натисніть кнопку «Старт», і готуйте до звукового сигналу.
Після звукового сигналу, вимкніть прилад, акуратно відкрийте кришку мультиварки. Готові гнізда із макаронів з фаршем викладіть на порційні тарілки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем