Від своїх знайомих і приятельок часто чую таке, що горбуша на сковороді виходить сухий. Сьогодні хочу поділитися рецептом смаженої горбуші, приготовленої на сковороді. Горбуша, приготована за цим рецептом, завжди виходить ніжною і соковитою, рецепт до неподобства простий, а в результаті неймовірно смачна риба.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша заморожена – 700 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Лимон – 0,5 шт.
- Приправа для риби – на смак
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати горбушу на сковороді, щоб не була суха, необхідно розморозити горбушу, видалити хвіст і голову.
А також обріжте плавники, очистити від нутрощів, добре промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.
Підготовлену тушку горбуші наріжте стейками товщиною 2-2,5 сантиметра.
Стейки горбуші викладіть в глибоку миску, додайте необхідну кількість цукрового піску і солі. Залиште маринуватися приблизно на 30 хвилин.
При необхідності змийте залишки солі, а потім викладіть стейки горбуші на паперові рушники і обсушіть.
Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, а потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть стейки горбуші на невеликій відстані один від одного, а потім обсмажте з двох сторін до золотої скоринки. Потім зменшити вогонь і обсмажте рибу ще по кілька хвилин з кожного боку.
Обсмажену горбушу викладіть на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб вбралося зайве масло.
Лимон ретельно вимийте і обсушіть, а потім наріжте тонкими часточками. Соковиту і ніжну горбушу подавайте на стіл порційно з часточкою лимона.
Приємного апетиту.
Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді