Пряна червона риба стане не тільки смачною закускою, але і справжньою прикрасою вашого святкового столу. Спробуйте простий домашній рецепт засолки горбуші сухим способом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Сіль – 90 гр.

Процес приготування:

Рецепт солоної горбуші сухим способом в домашніх умовах простий у приготуванні! Розморожуємо горбушу, при необхідності очищаємо його від шкірки.

Акуратно відрізаємо голову і хвіст риби.

Поділяємо продукт на половинки, щоб було легше видалити хребет.

Два шматочки філе промиваємо під водою і даємо їм обсохнути.

В цей час з’єднуємо в тарілці сіль з цукром і розмішуємо їх.

Філе гарненько посипаємо спеціями за смаком.

Складаємо шматочки разом і натираємо їх сіллю з цукром.

Щільно закриваємо продукт у пластиковому контейнері і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин. Якщо риба вийшла занадто товстою, то можна збільшити час засолу.

Готову солону горбушу витягуємо з виділився розсолу, нарізаємо і подаємо до столу!

горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Засолювання риби Страви з риби Суха засолювання горбуші Як засолити червону рибу в домашніх умовах