Пряна червона риба стане не тільки смачною закускою, але і справжньою прикрасою вашого святкового столу. Спробуйте простий домашній рецепт засолки горбуші сухим способом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль – 90 гр.
Процес приготування:
Рецепт солоної горбуші сухим способом в домашніх умовах простий у приготуванні! Розморожуємо горбушу, при необхідності очищаємо його від шкірки.
Акуратно відрізаємо голову і хвіст риби.
Поділяємо продукт на половинки, щоб було легше видалити хребет.
Два шматочки філе промиваємо під водою і даємо їм обсохнути.
В цей час з’єднуємо в тарілці сіль з цукром і розмішуємо їх.
Філе гарненько посипаємо спеціями за смаком.
Складаємо шматочки разом і натираємо їх сіллю з цукром.
Щільно закриваємо продукт у пластиковому контейнері і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин. Якщо риба вийшла занадто товстою, то можна збільшити час засолу.
Готову солону горбушу витягуємо з виділився розсолу, нарізаємо і подаємо до столу!
горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Засолювання риби Страви з риби Суха засолювання горбуші Як засолити червону рибу в домашніх умовах