Будинки за добу цілком реально зробити малосольну горбушу, яка за смаком мало поступається покупної. Солити ми її будемо сухим способом без додавання зайвої рідини.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горбуша – 1 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбуша сухого засолу легко! Рибу розморозити, поскоблить шкірку.
Горбушу випатрати, видалити хвіст, плавники, голову.
вийняти Хребет разом з кістками. Для цього зробити уздовж спинки невеликий надріз і зачепити хребет пальцем, витягнути.
Вийде рибне філе. Голову та інші частини можна згодом використовувати в юшку. Філе добре помити там, де були нутрощі. Промокнути від зайвої вологи.
Сіль та цукровий пісок змішати окремо.
Шматки риби приправити прянощами і натерти ароматними травами.
Присипати горбушу сумішшю цукру і солі.
В контейнер, де буде солитись риба, на дно насипати трохи солі і укласти горбушу шкіркою донизу. Закрити ємність кришкою і поставити в холодильник на 12 годин. Якщо тушки досить товсті, то може знадобитися 24 години.
При вживанні дати стекти утворився розсолу і можна вживати в їжу.
Приємного апетиту!
Страви з риби