горбуші, запеченої у фользі на вугіллі, ідеально зберігається натуральний смак цієї риби. Вона буде добре поєднуватися з різним гарніром і свіжими овочами. Готується риба швидко і багато спецій не вимагає. До запеченої горбуші бажано подати соус. Це страва прикрасить і святковий, і звичайної стіл.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 4 зуб.
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати горбушу у фользі на вугіллі? Спочатку підготуйте тушку горбуші для запікання. Рибу очистити від луски, видаліть голову, нутрощі і плавники і добре помийте. Можете запікати горбушу цілою тушкою, можете порізати на шматочки і видалити кістки, можете обробити рибу на філе.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте його на тонкі півкільця. Очищений часник порізати тонкими слайсами. Свіжу зелень промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте. Ці овочі перекладіть в окремий посуд, додайте до них сік однієї половини лимона, сіль і перець за смаком і перемішайте.
Шматочки фольги намажте невеликою кількістю рослинного масла. Розкладіть на них частину овочевої суміші. На неї покладіть шматочок риби і полийте його маслом. Зверху покладіть другий шматочок і на нього помістіть частина овочів.
Фольгу щільно загорніть конвертиком, щоб сік не зміг витікати. Шматочки горбуші у фользі викладіть на решітку і готуйте на вугіллі протягом 15-25 хвилин в залежності від розмірів шматочків і спека вугілля. Горбуша на вугіллі запікається дуже швидко.
За час, поки готується горбуша, приготуйте смачний сметанний соус. Для цього змішайте в окремому посуді сметану, подрібнені будь-які горіхи, сіль і свіжу зелень.
Приємного апетиту!
Горбуша на мангалі на решітці Риба на мангалі Риба у фользі на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі