Горбуша, запечена з рисом і овочами, стане відмінним варіантом для сімейного обіду або вечері. Верхній сирний шар ідеально поєднується з горбушею і робить її соковитою. Приготувавши рибу за даним рецептом, ви обов’язково в подальшому візьмете рецепт на замітку. Приготування горбуші з рисом в духовці не займає багато часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Філе горбуші – 500 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сметана – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати горбушу у фользі з рисом. Склянку рису необхідно відварити до готовності в підсоленій воді. Змащуємо форму для випікання рослинним маслом, потім викладаємо туди відварений рис. Включаємо на прогрів духовку, встановивши температурний режим в 180 градусів.
Очищені моркву і цибулю обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Після цього обсмажені овочі розподіляємо поверх рису.
Далі промазуємо овочі сметаною.
Підготовлені шматочки горбуші необхідно розподілити поверх овочів і рису. Зверху приправляємо рибу сіллю і меленим перцем.
Натираємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм філе риби.
Форму з стравою накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку на 15 хвилин. Через це час знімаємо фольгу і випікаємо страву ще близько 5-7 хвилин.
Ніжна, ароматна і дуже смачна горбуша з рисом готова!
Розподіляємо страву на порції, викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу в теплому вигляді.
Приємного вам апетиту!
Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Горбуша шматочками в фользі в духовці Страви з риби