Приготування страв в аерогрилі – ще один із способів урізноманітнити повсякденне приготування, шляхом використання новинок кухонної техніки. Риба, приготована в аерогрилі, виходить соковитою, ароматною, з красивою рум’яною скоринкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Приправа для риби – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати горбушу в аерогрилі просто! Для приготування горбуші в аерогрилі ми використовуємо свіжу потрошеную горбушу. Відрізаємо голову і хвіст – їх можна використовувати для приготування юшки.

Тушку горбуші добре промиваємо під проточною водою зсередини і зовні. Розрізаємо тушку на великі стейки, товщиною близько 2-2,5 см.

На дно аэрогриля встановлюємо додаткове кільце (в нашій моделі воно передбачено конструкцією), встановлюємо в ємність для приготування їжі решітку і змащуємо її рослинним маслом.

В невеликій ємності змішуємо сіль, спеції для риби і сік лимона. Добре перемішуємо.

Шматочки горбуші рясно поливаємо отриманою сумішшю і викладаємо на решітку аэрогриля.

Закриваємо кришку аэрогриля і встановлюємо температуру приготування 250 градусів, час приготування – 40 хвилин. Опускаємо ручку на кришці, тим самим включаючи аерогриль, і залишаємо на відведений час.

В процесі приготування немає необхідності перевертати продукти – вони рівномірно приготуються зі всіх сторін, а запах риби залишиться в чаші аэрогриля. По закінченні процесу приготування аерогриль видасть звуковий сигнал.

Готову рибку акуратно виймаємо з чаші за допомогою кухонних щипців і викладаємо на тарілку. Ароматна рум’яна рибка готова, можна подавати до столу!

Страви з риби