Не жирна горбуша добре підходить для смаження у фритюрі. Таке блюдо можна подавати як холодну закуску і як основне блюдо з різноманітними гарнірами.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе горбуші – 500 – 600 гр.
- Лимонний сік – за смаком
- Яйце – 2 – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 – 4 ст. л.
- Сир – 50 – 80 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія соняшникова – 4 – 5 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати горбушу в клярі з майонезом? Горбушу розморозьте, випатрайте, відріжте плавники, хвіст і голову, помийте.
Зробіть надріз по хребту і розділите рибу на 2 частини. Відокремте філе від шкірки і кісток.
Філе горбуші розріжте на шматочки по 3 сантиметри товщиною.
Рибу посоліть, приправте за смаком, полийте лимонним соком, додайте майонез, перемішайте і залиште маринуватися.
Для кляру збийте в мисці яйця, додайте борошно і тертий сир, всі інгредієнти перемішайте.
Кляр повинен вийти досить густим, щоб не стікати з шматків риби.
Розігрійте сковорідку, налийте олію. Умочіть шматки філе горбуші в клярі і відправте на сковорідку, смажте з двох сторін на середньому вогні.
Готову горбушу в клярі збризніть лимонним соком і посипте рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді