Не жирна горбуша добре підходить для смаження у фритюрі. Таке блюдо можна подавати як холодну закуску і як основне блюдо з різноманітними гарнірами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе горбуші – 500 – 600 гр.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Яйце – 2 – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 – 4 ст. л.
  • Сир – 50 – 80 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія соняшникова – 4 – 5 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в клярі з майонезом? Горбушу розморозьте, випатрайте, відріжте плавники, хвіст і голову, помийте.

Зробіть надріз по хребту і розділите рибу на 2 частини. Відокремте філе від шкірки і кісток.

Філе горбуші розріжте на шматочки по 3 сантиметри товщиною.

Рибу посоліть, приправте за смаком, полийте лимонним соком, додайте майонез, перемішайте і залиште маринуватися.

Для кляру збийте в мисці яйця, додайте борошно і тертий сир, всі інгредієнти перемішайте.

Кляр повинен вийти досить густим, щоб не стікати з шматків риби.

Розігрійте сковорідку, налийте олію. Умочіть шматки філе горбуші в клярі і відправте на сковорідку, смажте з двох сторін на середньому вогні.

Готову горбушу в клярі збризніть лимонним соком і посипте рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді