Горбуша – дуже смачна і корисна риба. Ще одна вагома перевага цієї риби полягає в її доступності. Ми пропонуємо вашій увазі рецепт приготування горбуші, яка буквально буде танути в роті. І це багато в чому завдяки морквяно-цибулевої прошарку, яка не дозволяє рибі висушитися і робить її соковитою, ніжною і м’якою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати горбушу в мультиварці? Моркву і цибулю необхідно вимити, почистити і подрібнити. Цибулю – півкільцями, моркву на середній тертці.
Половиною нарізаної цибулі і натертої моркви устеляємо дно мультиварки.
Горбушу промиваємо, чистимо й нарізаємо стейками. Кожен стейк солимо і перчимо.
Шар цибулі та моркви в мультиварці рясно поливаємо сметаною, поверх якої викладаємо шматочки горбуші.
Потім прикриваємо рибу шаром з решти моркви і цибулі. Закриваємо каструлю і включаємо режим «Випічка». Чекаємо на двадцять п’ять хвилин.
Дістаємо готову страву з мультиварки. Рекомендуємо подавати з рисом або картопляним пюре.
Страви з риби