Настійно рекомендую скористатися моїм улюбленим і простим рецептом горбуші в сметанному соусі на сковороді. Блюдо виходить просто ідеальним за текстурою, риба залишається щільним, але при цьому соковитою і ніжною. Приготування горбуші в сметанному соусі не відніме у вас багато часу, а страва вийде просто неймовірно смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 500 гр.
  • Сметана – 350 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати горбушу в сметанному соусі на сковороді просто! У глибокій ємності з’єднайте борошно пшеничне, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте. За бажанням можна додати будь-які приправи і спеції для риби.

Якщо ви використовуєте заморожену горбушу, попередньо вийміть її з морозильної камери і трохи розморозьте, потім обріжте хвіст і голову, а також очистити від нутрощів і плавників.

Ретельно промийте рибу під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.

Підготовлену тушку горбуші наріжте на стейки. Стейки горбуші добре обваляйте з двох сторін в раніше приготовленої сухої суміші.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, додайте необхідну кількість рослинної олії, а потім обсмажте шматочки горбуша з двох боків до золотистої скоринки. Обсмажену рибу залийте необхідною кількістю сметани. Накрийте Сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте ще 10-15 хвилин.

Готову горбушу в сметанному соусі подавайте на стіл зі свіжими овочами та зеленню.

Насолоджуйтеся смачним і ситним блюдом.

Смажена горбуша на сковороді Шматочки горбуші, смажені на сковороді