Горбуша в сметанному соусі – це чудова і ніжна риба в соусі на основі сметани з овочами, яка є повноцінним стравою. Для такої страви не обов’язковий окремий гарнір, ви приготуєте 2 в 1: соковиту і ніжну рибу і м’які овочі. І при цьому риба з овочами ситна їжа на обід і не зашкодить фігурі на вечерю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горбуша – 2 кг
  • Приправа для риби – 2 ч. л.
  • Сметана – 600 гр.
  • Зіра – 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло соняшникове – 10 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати горбушу в сметанному соусі? Рибу почистіть і випатрайте, промийте і наріжте її на стейки.

В 350 р. сметани всипте приправу для риби, якщо в ній немає солі – додайте.

Перемішайте добре соус.

Додати зіру для пікантності і знову розмішайте.

Перекладіть половину соусу в рибу і добре змастіть їм кожен шматок. Залиште на 10 хвилин в стороні, щоб риба наситилася заправкою.

З лука зніміть піну, промийте його і наріжте півкільцями.

Один помідор наріжте кубиками і додайте до цибулі.

Моркву очистіть і натріть на тертці середнього розміру.

Покладіть овочі в решті соус.


Ретельно перемішайте овочі руками, добре їх проминая, щоб вони стали м’якшими і пустили трохи соку.

Другий помідор наріжте тонкими пластинами.

Форму змастіть маслом.

Перекладіть в неї шматки риби.

Викладіть на рибу пластини помідора, рівномірно розкладаючи їх.

Змастіть добротно сметаною томатний шар.

Наверх викладіть овочі.

Посипте тертим сиром всю поверхню.


Запечатайте форму фольгою зверху і поставте в прогріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин. За 5 хвилин до закінчення цього часу зніміть фольгу.

Приємного апетиту!

Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Горбуша з сиром у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Горбуша шматочками в духовці Горбуша шматочками в фользі в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці