Горбуша в сметанному соусі – це чудова і ніжна риба в соусі на основі сметани з овочами, яка є повноцінним стравою. Для такої страви не обов’язковий окремий гарнір, ви приготуєте 2 в 1: соковиту і ніжну рибу і м’які овочі. І при цьому риба з овочами ситна їжа на обід і не зашкодить фігурі на вечерю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горбуша – 2 кг
- Приправа для риби – 2 ч. л.
- Сметана – 600 гр.
- Зіра – 1 щіпка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло соняшникове – 10 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати горбушу в сметанному соусі? Рибу почистіть і випатрайте, промийте і наріжте її на стейки.
В 350 р. сметани всипте приправу для риби, якщо в ній немає солі – додайте.
Перемішайте добре соус.
Додати зіру для пікантності і знову розмішайте.
Перекладіть половину соусу в рибу і добре змастіть їм кожен шматок. Залиште на 10 хвилин в стороні, щоб риба наситилася заправкою.
З лука зніміть піну, промийте його і наріжте півкільцями.
Один помідор наріжте кубиками і додайте до цибулі.
Моркву очистіть і натріть на тертці середнього розміру.
Покладіть овочі в решті соус.
Ретельно перемішайте овочі руками, добре їх проминая, щоб вони стали м’якшими і пустили трохи соку.
Другий помідор наріжте тонкими пластинами.
Форму змастіть маслом.
Перекладіть в неї шматки риби.
Викладіть на рибу пластини помідора, рівномірно розкладаючи їх.
Змастіть добротно сметаною томатний шар.
Наверх викладіть овочі.
Посипте тертим сиром всю поверхню.
Запечатайте форму фольгою зверху і поставте в прогріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин. За 5 хвилин до закінчення цього часу зніміть фольгу.
Приємного апетиту!
Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Горбуша з сиром у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Горбуша шматочками в духовці Горбуша шматочками в фользі в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці