Горбуша з картоплею і грибами в духовці має неймовірне поєднання смаку та аромату. Воно вийде смачним і ситним, легким у приготуванні, яка підійде для будь-якого святкового вечері або сімейного обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 700 гр.
- Горбуша заморожена – 800 гр.
- Майонез – 4 ст. л.
- Печериці свіжі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 250 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Соєвий соус – 100 мл
Процес приготування:
Як почати готувати горбушу з картоплею і грибами в духовці? Якщо ви використовуєте заморожену горбушу, заздалегідь дістаньте її з морозильної камери і трохи розморозьте, потім видаліть голову і хвіст, очистити від нутрощів, ретельно промийте під водою і обсушити паперовими рушниками. Потім акуратно витягніть хребет і всі інші кісточки.
Підготовлене філе горбуші наріжте на невеликі шматочки, потім викладіть в глибоку миску і залийте необхідною кількістю соєвого соусу.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Потім промийте в прохолодній проточній воді і наріжте тонкими півкільцями.
Підготовлений цибулю покладіть в ємність до риби і ретельно перемішайте. Оберніть харчовою плівкою і залиште маринуватися приблизно на 30 хвилин.
Тим часом картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, очищений картопля наріжте тонкими кружечками. Підготовлений картопля викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість майонезу, добре перемішайте і оберніть харчовою плівкою. Залиште маринуватися приблизно на 20 хвилин.
Помідори ретельно вимийте, потім обсушіть і наріжте тонкими кружечками.
Печерицям очистіть від шкірки, наріжте тонкими слайсами. Підготуйте форму для запікання.
На дно форми налийте невелику кількість води, приблизно півсклянки. Потім викладіть половину підготовленого картоплі.
Поверх рівним шаром розподілите мариновану горбушу разом з цибулею.
Зверху розподіліть печериці.
Поверх печериць викладіть другу половину картоплі.
Останнім шаром викладіть кружечки помідорів.
Твердий сир натріть на крупній тертці. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку приблизно на 35 хвилин і запікайте блюдо при температурі 180 градусів.
Потім акуратно вийміть форму з духовки, присипте блюдо натертим сиром, розподіливши його рівномірно. І помістіть форму в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву акуратно вийміть з духовки, трохи остудіть і подавайте порційно. За бажанням можна прикрасити страву свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша з цибулею і майонезом в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці