Хочу поділитися ще одним улюбленим рецептом горбуші з морквою, сиром і цибулею, приготованим в духовці. Таке стравою я часто готую на сімейні свята й торжества. Горбуша виходить соковитою і ніжною. Рекомендую і вам приготувати це просте блюдо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати горбушу з морквою, сиром і цибулею в духовці? Тушку горбуші ретельно промийте під водою, очистити від нутрощів, голови плавців і хвоста. Обсушити паперовими рушниками. Акуратно вийміть кісточки і хребет, а також зніміть шкірку. В результаті у вас повинно вийти філе горбуші.
Підготуйте лист, дно змастіть невеликою кількістю рослинного масла, потім викладіть філе горбуші, посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім наріжте пір’ям, кільцями або півкільцями, спосіб нарізки не принципове. Нарізану цибулю розподіліть по філе горбуші.
Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на дрібній тертці і розподіліть її поверх цибулі.
Твердий сир натріть на крупній тертці, трохи сиру відкладіть.
Більшу частину сиру ретельно перемішайте з необхідною кількістю сметани.
Сметанно-сирною масою покрийте натерту моркву. А зверху присипте залишилися сиром.
Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку і запікайте блюдо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Гаряче блюдо акуратно вийміть з духовки, злегка остудіть і подавайте на стіл порційно.
Горбушу з морквою, сиром і цибулею можна подавати як самостійне блюдо або додатково приготувати до неї улюблений гарнір.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Страви з риби