Горбуша, запечена шматочками з картоплею с духовці – це варіант якщо ви не знаєте, що приготувати на святкове торжество, який підійде для будь-якого столу, а готується швидко і легко. Така горбуша не відніме у вас багато часу і принесе незабутнє гастрономічне задоволення.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 800 гр.
- Горбуша – 1 кг
- Сметана – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
- Кабачки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Приправа для риби – на смак
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати горбушу, запечену шматочками з картоплею с духовці. Якщо ви використовуєте заморожену рибу, заздалегідь розморозьте її. Потім відріжте голову, хвіст, а також плавці, очистити від нутрощів, промийте під водою. Після чого обсушити за допомогою паперових рушників і наріжте на стейки. Шматочки риби посоліть і поперчіть, збризніть невеликою кількістю лимонного соку, ретельно перемішайте і залиште на деякий час.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте півкільцями. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини і наріжте кільцями товщиною 5 міліметрів. Морква добре вимийте, потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, і наріжте кружечками. Молодий кабачок добре вимийте і обсушіть. Обріжте кінчики і наріжте кружечками завтовшки приблизно 1 сантиметр.
Підготуйте лист, застеліть його фольгою, а потім змастіть невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика.
Картоплю вимити в проточній воді, потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену картоплю наріжте невеликими шматочками. На деко застелене викладіть часточки картоплі і кружечки кабачка, трохи присолите.
Поверх картопляного шару викладіть промаринованную горбушу.
Потім розподіліть півкільця цибулі.
Наступним кроком викладіть підготовлену моркву і болгарський перець.
Помідори добре вимийте у воді, а потім наріжте полукружками, попередньо видаливши плодоніжку. Підготовлені помідори розкладіть поверх шматочків горбуші.
Вершкове масло наріжте на невеликі шматочки і рівномірно розподіліть по листу. Додайте солі і чорного меленого перцю.
Приготуйте заливку. У невелику ємність розбийте курячі яйця, додайте необхідну кількість сметани і ретельно перемішайте до однорідної маси.
Посоліть і поперчіть. Ще раз добре перемішайте.
Приготованим соусом залийте шматочки горбуші.
Візьміть фольгу і накрийте деко. Після чого помістіть його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і готуйте страву 30-35 хвилин.
Потім акуратно вийміть деко з духовки і зніміть верхній шар фольги.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, присипте блюдо і помістіть деко назад в духовку приблизно на 10-15 хвилин.
Готову страву акуратно вийміть з духовки.
Улюблену зелень ретельно промийте під водою, потім струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Горбушу, запечену шматочками з картоплею, подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню.
Страва виходить яскравим, ошатним та святковим.
Горбуша виходить соковитою і ароматною.
Приємного апетиту!
Горбуша в сметані в духовці Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Горбуша у фользі в духовці Страви з кабачків