Я хочу запропонувати рецепт гострої аджики з морквою. Кількість гострого перцю і часнику відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг. Якщо хочете домогтися більш гладкою і однорідної консистенції, для подрібнення інгредієнтів скористайтеся блендером.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Яблука – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Часник – 150 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати гостру аджику з морквою? Підготуйте необхідні інгредієнти для гострої аджики з морквою. Заздалегідь ретельно вимийте банки і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Ретельно вимийте помідори, обсушити за допомогою паперових рушників і видаліть плодоніжки. Підготовлені помідори пропустити через м’ясорубку або подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера, вилийте в ємність з товстим дном. Ємність поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин.

морква Вимийте, обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Яблука, болгарський і гіркий перець ретельно вимийте, очистіть від серцевини і насіння. Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою. Овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера, потім вилийте до решти інгредієнтів.

Після чого влийте необхідну кількість рослинної олії і оцтової есенції, додайте цукровий пісок і поварену сіль. Ретельно перемішайте. Варіть аджику ще 30 хвилин на повільному вогні. Розкладіть гарячу аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки.

Гарячі банки переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім приберіть в прохолодне темне місце на зберігання. Подавайте готову аджику на стіл зі свіжим хлібом або батоном.

Приємного апетиту!

Аджика варена Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику Гостра аджика