Гострі курячі крильця виділяються своїм смаком серед інших варіантів приготування, і їх зазвичай готують для частування друзів при посиденьках біля мангалу на свіжому повітрі. Вони будуть хорошою закускою до пива чи слабоалкогольних напоїв. Замаринувати крильця бажано на ніч або на 6-7 годин як мінімум.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Курячі крильця – 10 шт.
  • Гірчиця порошок – 3 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати гострі курячі крильця на мангалі. Спочатку приготуйте гострий маринад для крилець. В окремий посуд насипте потрібну кількість сухої гірчиці, солі, меленого коріандру і чорного перцю.

Потім, одночасно перемішуючи суміш ложкою, порційно наливайте оливкова олія і яблучний оцет.

Коли ця суміш буде консистенції густої пасти, значить, масла достатньо. Суміш залишити для настоювання на 2 години.

Курячі крильця добре промити і насухо витріть серветками. Складіть їх в окремий посуд і перекладіть до них приготовлену гостру пасту.

Потім додайте до крилець дві ложки кетчупу і рукою крильця добре перемішайте, щоб вони були покриті маринадом з усіх боків.

Потім крильця перекладіть в поліетиленовий пакет і залишити для маринування на 7-10 годин або на всю ніч.

Замариновані крильця укладіть одним шаром на решітку мангала і запікайте над гарячим вугіллям протягом приблизно 30 хвилин, кожні 10 хвилин перевертаючи грати на інший бік.

Гострі курячі крильця готові. Подайте їх до трапези гарячими.

Смачного!

Гострі курячі крильця Курка Курячі крильця Маринад для курячих крилець на мангалі