Гострі курячі крильця виділяються своїм смаком серед інших варіантів приготування, і їх зазвичай готують для частування друзів при посиденьках біля мангалу на свіжому повітрі. Вони будуть хорошою закускою до пива чи слабоалкогольних напоїв. Замаринувати крильця бажано на ніч або на 6-7 годин як мінімум.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Курячі крильця – 10 шт.
- Гірчиця порошок – 3 ст. л.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Масло оливкова – 50 мл
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати гострі курячі крильця на мангалі. Спочатку приготуйте гострий маринад для крилець. В окремий посуд насипте потрібну кількість сухої гірчиці, солі, меленого коріандру і чорного перцю.
Потім, одночасно перемішуючи суміш ложкою, порційно наливайте оливкова олія і яблучний оцет.
Коли ця суміш буде консистенції густої пасти, значить, масла достатньо. Суміш залишити для настоювання на 2 години.
Курячі крильця добре промити і насухо витріть серветками. Складіть їх в окремий посуд і перекладіть до них приготовлену гостру пасту.
Потім додайте до крилець дві ложки кетчупу і рукою крильця добре перемішайте, щоб вони були покриті маринадом з усіх боків.
Потім крильця перекладіть в поліетиленовий пакет і залишити для маринування на 7-10 годин або на всю ніч.
Замариновані крильця укладіть одним шаром на решітку мангала і запікайте над гарячим вугіллям протягом приблизно 30 хвилин, кожні 10 хвилин перевертаючи грати на інший бік.
Гострі курячі крильця готові. Подайте їх до трапези гарячими.
Смачного!