Хочу поділитися цікавим зимовим рецептом гострих огірків в томатній пасті на зиму. Пікантна закуска з огірочків доставить вам задоволення і стане вашим улюбленцем. Приготування гострих огірків не відніме у вас багато часу. З простим рецептом впорається навіть починаюча господиня.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 800 гр.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець лимонний – 1 ч. л.
- Коріандр – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 200 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 70 гр.
- Вода – 800 мл
- Оцет столовий 9% – 20 мл
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати гострі огірки в томатній пасті на зиму. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для гострих огірків в томатній пасті.
Домашні огірочки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонний рушник, або скористайтеся паперовими рушниками, обріжте хвостики з обох сторін, потім розріжте вздовж на 4 частини.
В каструлю викладіть необхідну кількість томатної пасти, влийте питну воду, ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Додайте необхідну кількість цукрового піску, паприку, лимонний перець, чорний мелений перець, коріандр, лавровий лист, духмяний перець і сіль, перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь.
Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть, очистіть від насіння і серцевини, наріжте будь-яким зручним для вас способом і викладіть в маринад. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес, натріть на дрібній тертці або подрібніть блендером. Викладіть в каструлю і перемішайте. Періодично помішуючи, готуйте близько 5 хвилин.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Додайте підготовлені огірки і добре перемішайте і варіть закуску 5-7 хвилин. Потім влийте столовий оцет, перемішайте і зніміть з вогню
Стерильні банки заповніть гострої закускою з огірків в томатній пасті, накрийте стерильними кришками і поставте в заздалегідь підготовлену каструлю, на дно якої заздалегідь застеліть кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок, поставте на вогонь, і стерилізують 10 хвилин після закипання.
Акуратно вийміть гарячі банки з огірками в томатній пасті і добре закрутіть кришками. Гарячі банки з закускою обережно переверніть догори дном, закутайте махровим рушником і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на 12-24 години.
Повністю остиглі банки з гострими огірками перемістіть на довгострокове зберігання в прохолодне темне місце. І не забудьте зняти пробу!
Приємного апетиту!
Гострі салати на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки в томатній заливці на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Різані огірки на зиму Салат з переросли огірків на зиму