Для любителів гострих закусок хочу запропонувати чудовий рецепт гострих огірків з кетчупом чилі. Закуска виходить з ідеальним поєднанням смаків і чудовим ароматом. Прекрасно підійде до м’ясних і рибних страв, а також до будь-яких гарнірів.
Інгредієнти: на 7 арк.
- Огірки – 3,6 кг
- Часник – 1 головка
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Для маринаду: –
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Кетчуп чилі – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гострих огірків з кетчупом чилі? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для гострої закуски з огірків з кетчупом чилі.
Огірки добре вимийте в прохолодній проточній воді. Викладіть в глибоку ємність, залийте холодною водою і залиште приблизно на 2-3 години замачиваться. Тим часом підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді з миючим засобом, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Огірки промийте і обсушіть. Часник очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою. Стерильні банки заповніть огірками якомога щільніше. Зверху викладіть очищений часник, лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець горошком.
Приготуйте маринад. В металевий посуд з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте кетчуп, цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте. Ємність з вмістом поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 5-10 хвилин, потім зніміть з вогню, влийте столовий оцет і добре перемішайте.
Приготовленим маринадом залийте банки з огірками. Гарячі банки акуратно помістіть в каструлю з товстим дном, на дно якої заздалегідь застеліть кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок і накрийте кришками. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки 15 хвилин.
Обережно вийміть гарячі банки з ароматною закускою і закатайте з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки переверніть догори дном, закутати ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження на 12 годин. Після чого охолоджені банки з гострими огірками з кетчупом чилі перемістіть на довгострокове зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки з оцтом в 2 літрових банках на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму