Рецепти грецьких салатів здавна користуються величезною популярністю, адже ця закуска давно стала традиційною на багатьох столах. Пропонуємо вам класичний варіант грецького салату з бринзою, перевірений часом. З ним у вашого святкового столу з’явиться родзинка, яка обов’язково доведеться всім за смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир бринза – 150 гр.
- Оливки – 25 шт.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Оцет винний червоний – 2 ст. л.
- Каперси – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Орегано – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати грецький салат з бринзою просто! Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
В окремій мисці змішати червоний винний оцет з оливковою олією. Залити цією сумішшю цибулю, залишити маринуватися на 20 хвилин.
Помідори нарізати великими кубиками, посипати цукром і дрібкою солі, залишити на 10 хвилин.
З оливок каламата витягти кісточки. Бринзу нарізати невеликими кубиками.
Огірок також нарізати невеликими кубиками, викласти його на одну сторону блюда.
На блюдо рядами покласти каперси, бринзу, помідори, цибуля, оливки каламата. Салат посолити, поперчити за смаком, посипати сушеним орегано, полити сумішшю, що залишилася від маринування лука. Красиве святкове блюдо для званої вечері готово! Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з бринзою Салат «Грецький» без болгарського перцю Салат «Грецький» з оливками