Основу грецького салату складають крупно нарізані овочі і сирний сир. Часто в нього додають маслини. Це чудове поєднання смаку та користі. Салат готують повсюдно, його популярність гримить далеко за межами Греції.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Огірки – 150 гр.
- Болгарський перець солодкий – 100 гр.
- Оливки – 0,5 банок
- Цибуля червоний – 50 гр.
- Маслини – 130 гр.
- Листовий салат – 100 гр.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Орегано сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль морська – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Овочі помийте і дайте їм обсохнути. Банку з маслинами розкрийте і злити розсіл. Листя салату викладіть на плоске блюдо.
Овочі для грецького салату наріжте великими кубиками, так вони збережуть свій зовнішній вигляд і не пустять велика кількість соку.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Маслини викладіть цілком.
Нарізані овочі посоліть, поперчіть, перемішайте і викладіть на листя салату. Полийте овочі оливковою олією і лимонним соком.
Бринзу наріжте кубиками, умочіть кожен шматок в сушений орегано і розкладіть поверх овочів. Подавайте салат на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з листям салату Грецький салат з маслинами Салат «Грецький» з оливками