Сир фетакса відмінно поєднується із зеленню і овочами, тому його часто додають грецький салат. Такого салату завжди раді на святкових столах. По цьому рецепту ви зможете зробити салат не гірше, ніж у ресторані.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Огірки – 2 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сир Фетакса – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Маслини – 0,5 склянки
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Орегано – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування грецького салату з фетаксой класичний. Овочі вимити, цибулю і перець очистіть, з маслин злити розсіл. Огірки наріжте кубиками або напівкружечками, якщо овочі невеликі.
Маслини розрізати навпіл. Якщо є кісточки, видаліть їх.
Болгарський перець наріжте кубиками.
беріть Помідори стиглі, але щільні, наріжте їх невеликими шматочками.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Щоб фетаксу було простіше різати, покладіть його на 10 хвилин у холодильник. Потім наріжте кубиками.
Перекладіть в салатницю нарізані овочі і фетаксу. Окремо змішайте сік половини лимона, оливкова олія, додайте перець і орегано. Заправте салат отриманою сумішшю і перемішайте. Салат можна подавати на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат