Один з найбільш популярних овочевих салатів – це грецький. Відмінне поєднання свіжих овочів, сиру Фету і маслин, доповнене ароматною заправкою. Відмінний рецепт легкого і смачного салату!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Огірки – 400 гр.
- Цибуля зелена – 100 гр.
- Сир Фета – 150 гр.
- Маслини без кісточок – 150 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування грецького салату з фетою? Помідори промиваємо під водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо великими шматочками. Можна скористатися помідорами черрі, тоді розрізаємо їх навпіл.
Огірки промиваємо, обсушуємо. Розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо тонкими скибочками.
Перець промиваємо, обсушуємо, ріжемо уздовж навпіл і чистимо від насіння. Потім нарізаємо соломкою.
чистимо Цибулину, промиваємо. Розрізаємо навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями.
Фету виймаємо з розсолу, нарізаємо невеликими кубиками.
У невеликій глибокій ємності готуємо заправку: змішати оливкову олію, лимонний сік, солимо, перчимо і все перемішуємо.
У салатнику змішати огірки, помідори, перець і цибулю, додаємо заправку і добре перемішуємо.
Зверху викладаємо шматочки фети і прикрашаємо цілими маслинами. Салат готовий, приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами ПП грецький салат Правильний грецький салат