Такий варіант салату не є традиційним, однак він усе більше набирає популярність серед любителів легких і ситних страв. Відкрийте для себе приємне поєднання смаків ніжного курячого філе і соковитих свіжих овочів, заправлені соусом на основі оливкової олії.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Огірки – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Куряче філе – 400 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Маслини без кісточок – 200 гр.
- Сир Фета – 150 гр.
- Листовий салат – 100 гр.
- Для заправки: –
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування грецького салату з куркою? Куряче філе помийте і зніміть шкіру. Покладіть м’ясо в каструлю з киплячою водою, покладіть лавровий лист і горошини перцю, посоліть. Варіть на малому вогні 20 хвилин до готовності. Залиште м’ясо остигати в бульйоні 5 хвилин, потім дістаньте на тарілку і остудити остаточно. Наріжте м’ясо великими скибочками.
Поки м’ясо остигає, підготуйте інші складові салату. Маслини вийміть з розсолу і розріжте навпіл.
Огірки вимийте, обріжте жорстку шкірку і подрібніть середнім кубиком.
Сир фета наріжте кубиками.
Помідори помийте, виріжте місце кріплення до плодоніжки і нарізуйте скибочками.
Цибулину очистіть, наріжте кубиками.
Салат промийте під холодною водою і покладіть в друшляк, щоб він трохи підсох. Руками розірвіть листя на великі шматки.
У невеликій глибокій мисці змішайте масло з соком лимона, гірчицею і спеціями за допомогою віночка.
З’єднайте овочі і курку в салатниці, додайте заправку, зверху покладіть фету і поставте в холод на 1 годину. Подавайте закуску прямо з холодильника добре охолодженою. При бажанні прикрасити салат скибочками лимона або оливками.
Приємного апетиту!
Грецький салат з маслинами Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю Салати з куркою